UAOTZYV.COM

Церковь Марии Магдалины

Адрес Біла Церква, вулиця Шкільна, 11/16
Телефон +380 (4563) 5-96-52
Часы работы 07:00-19:45
Рубрики Церковь, Достопримечательность
Оценка 4.7 6 отзывов
Похожие компании в категории
Спасо-Преображенский собор — Біла Церква, вулиця Гагаріна, 10
Ангели Надії Біла Церква — Біла Церква, вулиця Гетьмана Сагайдачного, 11
Християнська церква Жива Вода — Kyiv Oblast, Ukraine, Bila Tserkva, Shevchenka St, 127 Б

Церковь Марии Магдалины отзывы

6
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Олександр
23 января 2022 в 6:28

Найкрасивіший храм Білої Церкви серед усіх, які я бачив.
Церква Святої Марії Магдалини була зведена у 1843 році на кошти, виділені графинею Олександрою Браницькою. У 1934-1942-х рр. Церква тимчасово припинила свою діяльність, а після Другої Світової війни знову відчинила свої двері для вірян.
Церква зведена у стилі класицизму. На вході має чотири колони, два жовті куполи. Дзвіниця зведена разом з храмом. Територія біля храму оточена цегляним муром з ворітьми в російському стилі.
Усередині церква має неймовірно красиві ікони і розписи. Кожен розпис прикрашений різноманітними золотими орнаментами і арками. Особливої уваги вартий і вівтар. Також тут є ікона, яка врятувала російського імператора Олександра-ІІІ від залізничної катастрофи 29 жовтня 1888 року.
Ми чомусь звикли до того, що всі цікаві місця обов'язково мають знаходитись у центрі міста, а в іншій частині нічого цікавого немає. Але це далеко не так, і церква Святої Марії Магдалини це доводить. Церква вразить кожного своїми іконами і в цілому як будівля. До того ж від центру звідси не так і далеко. Хоча б раз тут побувати варто!

Діма
17 января 2022 в 6:19

На честь рівноап. Марії Магдалини жіночий монастир — чинна церква жіночого монастиря святої рівноапостольної Марії Магдалини, одна з найвідоміших культових споруд Білої Церкви та околиць. Церква розташовується за межами історичного центру Білої Церкви. Відноситься до Білоцерківської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату).
Церква була споруджена у 1843 році, кошти на будівництво святині виділила Олександра Браницька.

Після більшовицького перевороту доля храму була схожою з багатьма іншими православними церквами. У період з 1934 до 1942 року храм імені святої рівноапостольної Марії Магдалини був закритий. У 1942 році, коли Київська область була окупована німцями, церкву знову відкрили для вірян. Відтоді двері храму для прихожан вже не закривалися.

Реставраційні роботи в будівлі церкви були проведені в 1988 році. Стіни храму наново розписали майстри з Почаєва. В цей же час поряд з культовою спорудою була побудована каплиця над колодязем. У 2001 році почалося зведення жіночого монастиря, який сьогодні є діючим.

Дивно, але церква імені святої рівноапостольної Марії Магдалини не числиться в реєстрі пам'ятників архітектури і містобудування України.

Метричні книги, клірові відомості, сповідні розписи церкви св. Марії Магдалини м-ка Біла Церква (приписне с. Піщана) Васильківського пов. Київської губ. Зберігаються в ЦДІАК України.

Анна
19 сентября 2021 в 11:30

Каждый сам для себя опрелеляет где молится.
В моем случае, это мое.
Место намоленное, не новодел.
Для меня это важно.

Анна
28 октября 2019 в 0:29

Дуже радує мала кількість людей на будніх службах. Відчувається Божа благодать, що зараз не часто зустрінеш в храмах.

Сергей
06 октября 2019 в 11:57

Место классное, но когда узнал что бомжи которые сидят возле ворот- платят аренду церкви), то офигел

Наталиа
01 октября 2019 в 21:57

Перлина Землі Украіни та архітектури збудована 1843 року, нехай ще служить потомкам років 500-1000,
Вдячність всім тим хто збудував та підтримує на протязі століть
Місце Чарівноі Краси для Відпочинку та Життя і отримання насолоди задоволення

Добавить отзыв