UAOTZYV.COM

Van Gogh nail & brow bar

Адрес Київ, вулиця Верхній Вал, 22
Метро Контрактова площа 0.19км
Телефон +380 (63) 193-41-31
Часы работы 09:00-21:00
Сайт instagram.com/vangogh_nail_browbar
Рубрики Салон красоты, Студия коррекции бровей, Маникюр и педикюр
Оценка 4.1 16 отзывов
Похожие компании в категории
Салон краси Wizard — вулиця Богданівська, 7A
Provance Beauty Salon — просп. Володимира Івасюка, 4, корп. 3
Nail Studio Олівія — вулиця Багговутівська, 28
Midnimo — Хрестовий провулок, 8/9

Van Gogh nail & brow bar отзывы

16
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Евгения
19 сентября 2023 в 8:54

Чудове ставлення до клієнтів враховуються всі мої побажання. Величезна палітра кольорів і вибір варіантів декору. Завжди ідеальне обслуговування чисто, красиво, комфортно, стерильно. Давно шукала такий салон, дуже раджу!

Ирина
16 сентября 2023 в 5:13

Гарненько, чистенько) уважний персонал.
Носила покриття навіть більше двох тижнів (не встигала записатись) нічого не відлущилось. Дякую за якість)

Артем
02 сентября 2023 в 13:00

Нещодавно записався на манікюр, надії справдились, задоволений результатом на 100%! Впевнений ще не раз буду звертатись, щиро дякую!

Мария
02 сентября 2023 в 12:45

Мені дуже подобається майстер Наталя! Привітна, уважна, обережна Жодного разу не відчувала дискомфорту чи болю. У салоні затишна атмосфера і головне великий вибір кольорів. Дякую адмінам, що враховуєте усі побажання та підбираєте зручний час.

Anastasiia
01 августа 2023 в 17:17

Довгий час ходила в цей салон на манікюр, все влаштовувало. Чудова майстриня, завжди якісно, гарно, а головне швидко робила нігті. Востаннє прийшовши туди майстра мені зміни, навіть не повідомивши, очевидно попередня звільнилася. А новенька дівчинка, була не дуже акуратною, частково зняття лаку зробила разом з моєю власною нігтьовою пластиною, після чого я вирішила не робити покриття, а дати нігтикам відпочити. Я нічого не сказала тоді, тому що розумію, що всі навчаються і всяке може статися.
Але минулого тижня вирішила знову відвідати цей салон. Щоб не виникло подібної ситуації, обрала майстра в якого багато позитивних відгуків. Та прийшовши на процедуру мене попросили почекати, спочатку 10 хв, потім ще 10. Хіба не можна повідомити, що майстер спізнюється чи не встигає з попереднім клієнтом?
Тим більше мені кілька разів наголосили, що при записі я мала помітити, що тривалість роботи майстра 2 год, хоча попередній майстер завжди справлялася за 1-1,5.
В результаті марно витрачений час.
Отже буду шукати інший салон, більш клієнтоорієнтований.

Регина
05 июля 2023 в 12:04

Почну з гарного.
- Якість манікюру та педикюру – шикарне, однотонне покриття, чіткий квадрат. (відкликання через 3 тижні шкарпетки)
- Персонал приємний, не було чогось конкретного, що могло відштовхнути чи навпаки.
– запропонували чай.

Особисто для мене на цьому плюси закінчуються (
Завжди роблю однотонне покриття, не довгі, без нарощування за 1: 30 та 40 хвилин на педикюр,
- Тут мені робили 4 години всі разом…
- Ціна теж вперше вийшла мені така: 1900 грн за все, зазвичай виходило 1000 грн за все (якість не гірша).
Так, не виключено, що місце розташування має значення.
- Поруч із телевізором на стіні багато павутини, це неможливо не помітити. - Крісла для педикюру незручні як для клієнтки так і для майстрині (це помітно).
- Вперше побачила такий мізерний вибір кольору покриття.
- І дизайн інтер'єру салону як на мене дуже застарів (

Мені було б не шкода цих грошей, я б продовжувала ходити за цією якістю і живу в п'яти хвилинах, але якби салон був інстаграмнішим, щоб і сторіс зняти і відзначити захотілося (що важливо в наш час, але може у салону своя вікова категорія, під яку я не підходжу, мені 23) і трохи скоріше тривали послуги.

Але про смаки не сперечаються, це особиста думка.

Саша
16 января 2022 в 4:06

В салоне красоты меня все знают, так как я здесь постоянный клиент который постоянно меняет свои прически как перчатки.

Таня
24 декабря 2021 в 22:01

Отдыхаю, когда делаю там маникюр. Там ты можешь смотреть телевизор, и не переживать по поводу маникюра. Приятная атмосфера и нормальные цены.

Надежда
15 октября 2021 в 14:40

Высокая оценка за профессионализм мастеров, у которых я обслуживаюсь - у Юли - маникюр, а педикюр у Ани. Это всегда очень качественно и быстро. А ещё, мне нравятся напоминалочки - "пора на маникюрчик")

Женя
13 сентября 2021 в 10:21

Была пару раз, каждый раз был новый мастер и получала совсем не то, чего хотелось бы. То 3 пальца обрежут до крови. То сделают ногти, похожи на круг. И мухи, много мух

Диана
05 августа 2021 в 12:35

Спасибо больше за качественный сервис, я очень осталась довольна мастером, да и в целом обслуживанием. Все внимательные, интерьер супер Буду теперь только к вам записываться. Удачи и успехов вам.

Xirosima98_
29 января 2020 в 2:26

Прочитав отзывы передумала к вам идти. А с виду так симпатично. Интересно кто собственники. Они отзывы читают

Карина
21 декабря 2019 в 8:00

Очень хороший салон! Девочки просто прекрасно делают свою работу! Помимо этого можно посмотреть фильм и выпить чашечку кофе, чему очень рада)

Emile
10 декабря 2019 в 8:17

+:
-возможность прийти без записи и на коррекцию одного ногтя
-быстро и профессионально. Плюс к уверенности в себе.
-вежливый персонал
-вкусный кофе с ирландскими сливками
-возле метро

-:
-пока не вижу

Анна
29 ноября 2019 в 12:10

Нещодавно, раптово потрапила до цього салону. і що хотіла сказати. Мені все сподобалося? Зайшла лише на манікюрчик, а вийшла ще й з бровкамидуже хороші майстри та весь персонал️ у феєчок буде +1 постійний клієнт

Анастасия
07 октября 2019 в 6:26

Администратор Карина не уведомляет о ценах при телефонном разговоре. Из-за этого подпортилась впечатление в целом от салона
Ситуация: я звоню записаться, параллельно узнаю цену на коррекцию ногтей, мне говорят - 500 грн и на этом все. То есть администратор при телефонном разговоре не уточнила, что при этом будет проводится маникюр класс + покрытие (конечно какой дебил не знает, это они про клиентов). В обязанности администратора входит уведомлять клиента и уточнять услуги, а также их цены. Я считаю, что я тоже немного оступилась в этой ситуации, но когда админ Карина сказала «ну вы же не спрашивали», я выпала, клиент ничего не должен спрашивать, ему должен задавать вопросы администратор. В итоге моя услуга вышла 1050 вместо услышанных 500 по телефону, я призываю руководство не шокировать своих клиентов и напомнить своим подчиненным о их обязанностях. Спасибо!
Такая ситуация.
А мастер Настя отличная!

Добавить отзыв