UAOTZYV.COM

PROSTOR отзывы

Адрес Київ, просп. Петра Григоренка, 22/20
Метро Позняки 1.37км
Телефон +380 (800) 60-02-00
Часы работы 09:00-21:00
Сайт prostor.ua
Рубрики Магазин косметики и парфюмерии
Оценка 2 9 отзывов
Ближайшие филиалы компании
PROSTOR — вулиця Михайла Драгоманова, 29
Простор — вулиця Архітектора Вербицького, 1
PROSTOR — просп. Миколи Бажана, 8
PROSTOR — вулиця Вишняківська, 9Б
Похожие компании в категории
proStor — Харківське шосе, 152
Виталюкс — вулиця Ревуцького, 9, 02091
Kisa.ua интернет магазин Косметики — вулиця Єлизавети Чавдар, 1
Ева — просп. Миколи Бажана, буд.10

PROSTOR на Петра Григоренка отзывы

9
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Елена
25 января 2022 в 17:46

Добрый день! Магазин хорош своими акциями, но постоянно попадаю на толстую взрослую женщину, которя Бог с ней сидит в торговом зале и сопит, но уже пару раз нахомила, то не берите тени нет сдесь среди светлых оттенков для вас, то стоимость пасты - она хамовато выражалась, типа вы в соём уме нет такой стоимости. Короче хамам не место работать в обслуживании людей, да по ходу и физически не тянет.

Лиза
17 декабря 2021 в 6:06

Всім доброго дня!
Хочу залишити скаргу на охоронця та продавця за перевищення своїх посадових обов’язків.
Щодо вимагання надягати маску.
Хочу нагадати, а може хто не знає: касир/продавець/охоронець, тощо має право тільки РЕКОМЕНДУВАТИ одягти засіб особистого користування.
А те, що так чиниться самоуправство і перевищення посадових обов’язків ст. 356,364,365,367 Кримінального Кодексу України, слід, напевно особисто розповідати.
А відмова в обслуговуванні взагалі порушує статтю 633 Цивільного Кодексу.
Можу роздрукувати пам’ятку для персоналу, в якому прописані порушення прав і згідно до яких статей та яка відповідальність настає відповідно до порушення законів та Конституції.

Раніше була клієнтом вашого магазину. Після того що сталося, бажання взагалі відвідувати ваш заклад також відпало.
Якщо у вас таке відношення до клієнтів, то відтепер сама ні ногою та нікому не буду радити.

Kris
16 ноября 2021 в 22:29

У меня один вопрос, куда смотрит руководство? Магазин неплох но товара мало. Большое возмущение было что сотрудник ходит бледный, еле ходит, кашляет чуть легкие не оставляет в магазине, что слышно аж в другом зале. Такая ситуация и даже если это просто простуда, это не нормально. Зачем выводить такого сотрудника на смену, разносить инфекцию коллегам и покупателям? Притом что в зале еще 2 продавца +эта девушка болеющая и также еще 1 девушка ходила и в итоге 4 человека.

Элен
29 июля 2021 в 9:58

"Купіть Світлані намордник і не підпускайте до відвідувачів" - тема коментарю. Зайшли в магазин, запікали на вході. НІХТО не підійшов, нічого не сказав. Обираючи товар і стоючи на касі, провели в магазині достатньо часу, щоб хтось (якщо хоче) міг підійти. Виходили і знов запікали. Підлетіла Світлана і заверепенила "ви чого не залишили сумку у камері схову? Чули ж, що запікали" (для розуміння, це барсетка з особистими речима, в тому числі гаманцем) Попросили її не підвищувати голос. Сказала, що будемо оглядати сумку. Ми відмовили. Одразу пригрозила, що викличе поліцію, на що ми погодились. І запропонували ще перевірити камери. Хамовито спілкуючись, вийшла з себе, коли ми попросили її не вести себе, як "базарна баба". Покликали адміністратора. Адміністратор ввічливо перепросила і розібралась з ситуацією, ніби це далеко не перший випадок. Усього конфлікту можна було б уникнути, якби Світлана вміла ввічливо розмовляти, а не гавкати. Ми не конфліктні люди, але коли порушують наші права чи відверто хамлять - мовчати не будемо. 15.06.2021

Таня
26 ноября 2020 в 21:32

Жахлива програма лояльності для клієнтів, не компетентні співробітники. Купувала підводку, тестера присутнього не було. Співробітниця мені описала що підводка чорного кольору, водостійка та з твердою кістоскою. На слово повірила, 100 разів пожалкувала, вдома провірила, стирається швидко, кісточка напів м'яка та й лінія чітко не з 1 разу виходить. Віддала впусту 248. На що звернула співробітниця увагу що ціна космічна, але я навіть не цікавилася ціною, я орієнтувалася на якість. Це був останній візит до вашого магазину. Елементарного компанія не може зробити тестери та провести навчання співробітникам.

Olik
13 ноября 2020 в 9:23

Ну это просто ужас, вчера зашла за порошком, мало того что я взяла его с акционой корзины так он ещё оказался не по акции а разница 120 грн, мне только говорили ой не поменяли он не по акции, я знаю что могла настоять на своём и взять за ту цену которая была указана. Во вторых стояла в очереди человек 7 и работала одна касса, девушка позвала второго кассира но та челез весь зал прокричав (я занята, не сейчас) что за отношение, просто ужасное место. Это уже не первый случай в сети простор. То у них цены не совпадают, то балы с карты идут в минус или вообще пропадают. Уже сил молчать нет.

Влад
06 ноября 2020 в 19:20

Некомпетентный продавец, не может нормально пробить акционный товар, покупай 1 получай второй бесплатно, в итоге брали 2 средства одного типа и 2 средства другого типа банки одинаковые названия разные, в итоге пробила 2 разных средства сначала и сказала что все ок, сча пробьем на второй чек по акции, в итоге не получилось потому что продавец поняла что протупила и говорит нужно брать еще что бы акция сработала. Спасибо за испорченное настроение.

Илья
18 апреля 2020 в 16:21

Неплохой сетевой магазин, хороший выбор товаров. Цены умеренные, сервис - на хорошем уровне. Посещением магазина остался доволен.

Таня
30 января 2020 в 0:26

Хороший ассортимент, скидочную карту оформили за 30 секунд, есть очень выгодные предложения до 50% скидки

Добавить отзыв