UAOTZYV.COM

Mills - маркетплейс меблів і товарів для дому

Адрес Київ, вулиця Машинобудівна, 35а
Метро Берестейська 1.22км
Телефон +380 (44) 593-19-16
Часы работы
понедельник09:00-20:00
вторник09:00-20:00
среда09:00-20:00
четверг09:00-20:00
пятница09:00-20:00
суббота09:00-20:00
Сайт mills.com.ua
Рубрики Магазин мебели, Магазин стекольных изделий, Магазин осветительных приборов, Магазин постельного белья, Магазин зеркал
Оценка 4.2 24 отзыва
Похожие компании в категории
JYSK — просп. Леся Курбаса, 19A
Файні Меблі — вулиця Святошинська, 1
Магазин мебели MARIOS.UA — вулиця Полковника Шутова, 9-А
Интернет-магазин МебельОК — бул. Вацлава Гавела, Івана Лепсе, 2

Mills - маркетплейс меблів і товарів для дому отзывы

24
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Анна
08 мая 2024 в 0:38

Дуже задоволена товарами цього сайту. Зробила дуже багато покупок,
весь товар бездоганний. Чудові консультанти, швидко
допомагають, швидко доставляють товар. Все на вищому рівні. Рекомендую!

Неля
06 февраля 2024 в 3:17

Замовляли стіл на кухню, дуже гарний, компактний і чудово вписався в нашу невелику кухню. Покупкою дуже задоволені. Дякую!

Наталія
05 февраля 2024 в 12:02

Доброго дня. Замовили диван Ліра шириною 1 метр з двома белами в Полтавську область.
Диван виготовили в указані терміни, з мінусів нажаль доставка в Полтавську область виявилася проблематичною.
Диваном задоволені. Дякуємо.
Оператор Анна, молодчинка, весь час була з нами на зв'язку, ввічлива та комунікабельна дівчина.

Инна
28 января 2024 в 12:53

Хочу подякувати команді за якісні товари, суперове виконання замовлень та їх супровід!
На сьогодні, ви найкращі!
Дякую!

Яся
25 января 2024 в 19:36

Намагалися в суботу потрапити в магазин, щоб глянути ліжка вживу, оскільки на сайті вказана адреса. Магазин не відповідав, поїхали на всякий випадок. Консушьтунт зателефонував через 2 години, коли ми майже були на місці і сказав, що це онлайн-магазин і шоурумів у них немає

Дуже прошу вказати актуальну інформацію на сайті — що ви онлайн магазин, що це адреса лише офісна. А ще бажано телефонувати до клієнтів хоча б протягом години

Алексей
16 января 2024 в 22:42

Замовив у компанії стілець-крісло з автоповоротом R-105 перлинний/чорний.
Роботою компанії дуже задоволений, як і якістю стільців.
Рекомендую!

Мирка
16 января 2024 в 20:11

Замовила комод, прийшло все вчасно, швидко. Легкий у зборі, адже всі деталі підібрані. Щиро вдячна, будем ще замовляти

Марія
12 января 2024 в 5:12

Спальня дуже красива та зручна, робочий стіл сподобався хлопчику, дякуємо магазину, а особливо Анна Безбах за гарне консультування.

Konfetti
06 января 2024 в 7:07

Все чудово! Консультували з усіх питань. Доставка швидка. Виготовлення на замовлення було готове на тиждень раніше заявлених термінів. Тепер в нашій дитячій є два ліжка і шафа від Мілс, дякуємо!

Іванна
03 января 2024 в 15:21

Добрий день! Отримала буфет. Дуже-дуже задоволена. І роботою і якістю швидко все зробили. Щиро вам дякую. Процвітання вам, і багато клієнтів.

Андрій
02 января 2024 в 0:57

Замовляв дитині крісло-мяч, менеджер Анна дуже ввічлива, допомогла з оформленням. Дитина дуже задоволена, планую ще одне замовити,

Ира
31 декабря 2023 в 5:44

Обіцяли, що менеджер зв'яжеться зі мною в понеділок - не зв'язались. Передзвонила сама, перепитала. Знов сказали, що зв'яжуться, але вже четвер.)
Ну значить не так їм треба продати крісло за 19 тисяч і так їм важливі клієнти

Tatisha
29 декабря 2023 в 13:14

Дуже дякуємо пані Анні, менеджеру інтернет-магазину Mills, за роботу! Замовлення і доставка відпрацьовані вчасно і якісно! Дуже задоволені покупкою (Комод Comodo A21 дуб артізан)! Щиро вітаємо з Новим роком і бажаємо нових успіхів та досягнень!

Татьяня
26 декабря 2023 в 20:20

Прекрасний магазин, рекомендую всім! Все дуже швидко, якісно, врахували всі мої побажання! Анна найкраща, допомогла мені у всьому чітко, якісно і дуже зрозуміло! Процвітання вам!

Тарас
25 декабря 2023 в 10:32

Замовляв на цьому сайті меблі цього року на 80000грн+. Мав трохи неприємних ситуацій. Спочатку не сподобалось таке: в них є програма лояльності, по якій вам нараховують бонуси, які потім можна використати при розрахунку за товар, і ще діє безкоштовна доставка від 17000грн на меблі і від 2000грн на інші товари, але після оформлення покупки, тобі телефонує менеджер і ставить тебе перед вибором або безкоштовна доставка або використання балів, про що на сайті не сказано. Це дуже хитро, як на мене. Найдорожчою з всі цих речей, які я в них придбав, був Диван кутовий Солтерс зелений 27000грн+. За таку суму розраховували отримати розкішний, комфортний і практичний диван для сімейних вечорів перед телевізором, як він і виглядає в описі, але буквально, через пів року після покупки, я особисто відчув декілька разів як під мною в дивані відбувався дивний хрускіт, на що я не дуже відреагував, бо подумав що можливо через те що річ нова, має все "влягтись" як то кажуть. На жаль, як виявилось, це були результати неякісного виробу, в дивані тріснули пружини, які пролізли в нижню частину, порвали тканину і матрац, верхня частина просіла, коли сідаєш то просто провалюєшся. Це все при тому що в кімнаті де знаходиться диван, ми проводимо дуже мало часу, відповідно диван використовуємо дуже рідко і обережно, живемо в двох, вага одної людини не більше 100кг, на дивані ще навіть ніхто не спав. Найбільше вразило, байдужість компанії в вирішені спору, коли я звернувся з рекламацією. Менеджер спершу запропонувала мені самому знайти майстра, який ліквідує неполадки, на що в мене часу немає, тоді сказала що потрібно від'єднати дві пошкоджені частини і відправити їм для ремонту, але не поштою, бо пошта дорого візьме за пересилку, а кур'єром який погодиться взяти вантаж догрузом, якого вони знайдуть самотушки. Я від'єднав ті частини, спакував їх належним чином і чекав на кур'єра, якого шукала менеджер. Спочатку один кур'єр телефонував, але згодом відмовився, тоді ми чекали на іншого, який так і не з'явився. Проходять дні, ми без дивану, менеджер з нами зв'язується рідко, поки я сам їй не напишу, і то інколи не відписує. Це дуже довго для вирішення такої проблеми. І так все триває вже два тижні. Випало це на Різдвяні свята і Новий рік, замість того, щоб відпочивати в вітальні на дивані і дивитись новорічні програми, ми змушені сидіти на підлозі, завдяки компанії Мілс.
Ми дуже розчаровані таким дорогим і неякісним сервісом даної компанії. Вони змінили моє ставлення до інтернет-покупок. Раніше планували в них ще багато покупок, але більше до них не звернемось і нікому не рекомендуємо.
Про подальше вирішення спору повідомлю сюди.

Татьяна
18 декабря 2023 в 20:01

Взяли повну передоплату, затримали відправку на 5 днів, за підсумком надіслали не той товар і тупо морозять, не бажаючи повертати гроші.
Повне дно. Не рекомендую

Людмила
10 декабря 2023 в 3:17

Обслуговування швидке та якісне. Продавець знає та вміє знаходити компроміс, що дуже приємно. Товар відповідає фото та заявленим параметрам. Рекомендую!

helena
05 декабря 2023 в 0:17

Хотіла замовити певну модель дивану. Певно, замучила менеджерку з підбором кольору. Однак її професійність, ввічливість і толерантність до бажань замовника були бездоганними. У підсумку вона порадила мені зовсім іншу модель дивану, яка підійшла мені ідеально! Бонусом була швидка і недорога доставка і легкість збирання дивану. Дякую, Mills! Раджу звертатися до них. Тут допоможуть і підберуть доя вас найоптимальніший варіант товару.

Oлексій
03 декабря 2023 в 11:21

Сподобалось обслуговування. Оперативно доставили товар в упаковці. Велика подяка консультанту Анні. Рекомендую.

Елена
01 декабря 2023 в 18:02

Чудове враження. Отримали диван гарної якості. Замовлення виконане в строк. Обслуговування на вищому рівні. Дякуємо Вам.

Добавить отзыв