UAOTZYV.COM

Літературно-меморіальний музей М. Булгакова

Адрес Ukraine, Kyiv, Andriivs'kyi descent, 13А
Метро Контрактова площа 0.58км
Телефон +380 (44) 425-31-88
Часы работы
среда12:00-18:00
четверг12:00-18:00
пятница12:00-18:00
суббота12:00-18:00
воскресенье12:00-18:00
Сайт bulgakovmuseum.com
Рубрики Музей, Достопримечательность
Оценка 4.4 51 отзыв
Булгаківська веранда, гра Майстер і Маргарита
Похожие компании в категории
Мистецький арсенал — вулиця Лаврська, 10-12
Музей Истории Туалета — вулиця Рибальська, 22
Музей історії Києва — вулиця Богдана Хмельницького, 7

Літературно-меморіальний музей М. Булгакова отзывы

51
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Maryna
12 апреля 2024 в 16:35

Графік роботи музею:
Пн, вт - музей не працює;
Ср - нд - 12 - 18. Каса до 17: 15.
Для військовослужбовців ЗСУ квиток та екскурсія безкоштовні.

Максим
27 января 2024 в 13:07

Дорогі українці, прошу вас переглянути історію цього будинку (назву на гугл картах потрбно змінити, а музей, якщо він ще працює - закрити!) Раджу вам прочитати статтю Оксани Забужко про будинок на вулиці андріївський узвіз, 13, та про його власниців - родину Листовничих. На цьому будинку має бути повішана меморіальна дошка Василю Листовничому - українському архітектору, інженеру, викладачу та почесному громадянину Києва. Звісно як і всю українську інтелігенцію, його розстріляли. Просто стид зараз бачити на цьому місці бачити музей якогось булгакова, людини яка немає жодного відношення до нашої кулютури! Навіщо вам ходиьи сюди на екскурсії й слухати як жив російський письменник-пропагандист? ! Раджу краще ознайомлюватись з нашоютісторією

Wojciech
11 декабря 2023 в 4:11

Чудовий музей, один із найцікавіших і неочевидних. «Патріоти», які тут говорять, ближчі до Качапіа, ніж до будь-якої європейської цивілізації.

Ольга
04 ноября 2023 в 20:44

Дуже рада, що змогла відвідати цей музей.
Обов'язково брати екскурсію, інакше просто не зрозумієте і не відчуєте атмосферу.
Окрема подяка екскурсоводу Тетяні, час пролетів так швидко у її захопливій розповіді.
І тут навіть не тільки про життя Булгакова (і сім'ї Булгакових), як про цю сторовинну садибу, про Київ ХХ століття, про тамтешні устрої міста, про київську інтеліґенцію.
Варто відвідати!
Бажаю музею розвитку і продовжувати зберігати ту неймовірну історичну атмосферу, що тут панує.

Ma Sy
16 сентября 2023 в 11:23

Гугл дає неправильний графік роботи. Ось актуальний:
Пн, вт - вихідні
Ср - нд - з 12 до 18, каса працює до 17: 15

Андрей
12 сентября 2023 в 11:45

Загалом, це місце може бути цікаво відвідати не просто шанувальникам творчості Булгакова, а тим, кого цікавить саме його життя глибоко і в деталях.
В іншому випадку ви можете просто не оцінити відвідування музею

Анастасия
04 августа 2023 в 16:50

Дуже цікава екскурсія і сам музей. Сьогодні пили чай на веранді, вхід з двору. Чудова атмосфера, багато гарних книг та смачний чай. І можливість посидіти на веранді, де пила чай родина Булгакових. Рекомендую

користувач
11 апреля 2022 в 20:18

Очень понравилась экскурсовод. С душой всё рассказывала, интересно, приятная женщина. Сам музей понравился, Советую посетить.

Люда
28 марта 2022 в 16:39

Раз на рік приходжу сюди точно. Екскурсії неймовірні. Однак, якщо Ви не потрапили на екскурсію, то просто подивитися також кайфово. Дуже крутий варіант тут сховатися, якщо потрапили під дощ або замерзли)

Александра
26 марта 2022 в 21:19

Скажу честно, возможно это не модно посещать сейчас музеи, но когда я приехала в Киев и на карте увидела этот музей, решила сразу его посетить! Причём вместе с мужем и детьми, приобщить к культуре) не спорю я ожидала увидеть какие то моменты из Мастера и Маргариты, но в действительности больше посвященно Белой Гвардии. К моему стыду читала в школе и то отрывком. Но. Увидеть место где какое то время жил и писал Булгаков- это круто. Мы пришли вне экскурсионное время, но гид нас все равно провела и рассказала. Работники музея очень внимательные

Олена
26 марта 2022 в 21:16

Музей знаходиться за адрею Андріївський узвіз, 13. Містична адреса, як і містичний письменник. Дуже цікава екскурсія, є можливість поринути у минуле завдяки атмосфері та експонатам. А в кінці екскурсії можна випити чай з варенням на терасі Булгакова!

Саша
11 марта 2022 в 5:08

Сам по себе музей шикарный, но организация оставляет желать лучшего, Важно! Есть два вида экскурсий! С гидом, и «типо» без. С гидом- цена 100 грн с человека, + 300 разбирают на количество человек за экскурсовода. Длится около 2 часов, по роману « Белая гвардия» мне не зашло, решила взять билет без экскурсии просто по фотографировать, билет стоит 100 грн, время деньги думала пофоткаю и убегу по своим делам, не тут то было, группу которая не хочет экскурсию также сопровождает экскурсовод которая тупо начала рассказывать по каждому экспонату, я ее прошу пропустите меня в комнату пустую, коль вы решили рассказать- ок если есть слушатели, но я хочу сделать фото пустой комнаты, но этот великий начальник говорит - Нет, и мне приходится заходить с группой 16 человек и пытаться словить кадры без толпы, мне напомнила школу третий класс. Каждый считает себя начальником. В итоги промурыжили почти полтора часа, я бы сама за 10 мин максимум управилась бы. Очень не приятно такое странное совдеповское отношение

Саша
02 марта 2022 в 19:11

Были 18 декабря на экскурсии. Было интересно. Очень радует, что сохранён такой уголок. Видишь письменный стол и представляешь, как Михаил Афанасьевич записывал свои мысли и смотрел в окно на Киев.

Евгений
02 марта 2022 в 11:26

Очень интересный музей и экспонаты. Экскурсовод просто великолепны, их рассказы просто захватывают. Всем очень рекомендую.

Марина
28 февраля 2022 в 21:07

Сходите на экскурсию, не пожалеете, но перед этим советую прочитать "Белую гвардию"
Если без экскурсовода - скачайте изи тревел, аудио экскурсия ничем не хуже

користувач
28 февраля 2022 в 10:52

Музей превзошел мои ожидания! Окунулась в атмосферу начала прошлого века, время экскурсии пролетело незаметно. Отдельное спасибо Зое Волковой, благодаря таким людям мы можем сохранить великое наследие великого Булгакова!

Мария
27 февраля 2022 в 23:32

Чудова експозиція, цікаві рішення, віддані працівники. Музей не типовий для музеїв такого типу, надзвичайно цікаво. Окреме ДЯКУЮ екскурсоводу Марині.

Cherry
23 февраля 2022 в 3:26

Музей Булгакова. Трохи встигла нафоткати
Сподіваюсь, це буде єдине розчарування року, що настав. Навіть не музей, бо таким на моїй пам'яті він був завжди, а екскурсія. Відвідини років п'ять-сім тому (не пам'ятаю вже, коли це було вперше) надихнули мене перечитати "Білу гвардію" і "Майстра і Маргариту", на стільки цікава і інформативна була розповідь екскурсовода. Але те, що вони презентують зараз, а головне - як, це просто на вуха не натягнеш. Не рекомендую взагалі. Це навіть не двійка, це нуль. Стидоба.
Доречі, роздивитися експонати музею майже неможливо, бо часу на це під час екскурсії просто немає, тому що нафталінова бабця ледве-ледве воруше язиком і взагалі забуває, про що говорила, зате дуже швидко переходить з кімнати в кімнату, бо ж бажаючих потрапити до музею чимало. Нажаль, це був марно витрачений час

Анна
21 февраля 2022 в 4:09

Экскурсовод молодец! Атмосфера абалденная! Есть несколько неожиданных фишек-приколов во время экскурсии, но не буду их выдавать! Идите в музей без сомнений и раздумий! После музея добавила себе в план еще раз перечитать "Белая Гвардия".

Юрий
16 февраля 2022 в 13:29

Літературно-меморіальний музей М. Булгакова було засновано і відкрито для відвідувачів 1989 року як філію Музею історії Києва. Під музей було передано будинок № 13 на Андріївському узвозі, де раніше – 1982 року, було встановлено меморіальну дошку Булгакову (скульптор Л. Кущ, архітектор Б. Кравчук). Саме тут з 1906 по 1919 роки жила сім’я професора Києво-Могилянської Академії Афанасія Булгакова (батько Михайла Булгакова). У цій будівлі пройшло юнацьке і студентське життя Булгакова. Сюди він також повернувся з фронту Першої світової війни. У цьому будинку працював лікарем і приймав пацієнтів. Тут же читав свої перші оповідання. Саме цей дім став центром сюжету першого роману Булгакова «Біла гвардія» та п’єси «Дні Турбіних».

Добавить отзыв