UAOTZYV.COM

Церковь Живоносного Источника

Адрес Київ, корп. 47, вулиця Лаврська, 15
Метро Дніпро 0.85км
Телефон +380 (67) 249-68-62
Сайт www.lavra.ua
Рубрики Восточная православная церковь
Оценка 5 5 отзывов
Ближайшие филиалы компании
Похожие компании в категории

Церковь Живоносного Источника отзывы

5
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Алена
08 мая 2021 в 9:08

Была бы возможность, ездила бы на молебен Марку Гробокопателю каждый день!
В будние дни молебен начинается в 8: 30, в субботу - в 10: 30. Но в субботу, так как выходной день, много людей.

Юрий
27 января 2021 в 7:20

Очень хороша церковь живоносный источник скажить у вас е не дорога иконка живоносный источник в продаже невелика.

Саша
21 октября 2018 в 21:52

В этом храме хранится шапка Марка Гробокопателя. Каждое утро, за исключением праздников и постов, проходит служба с одеванием шапки. Если пойдете на службу возьмите с собой посуду, можно набрать из источников воды.

Женя
17 октября 2018 в 12:01

Находиться на территории Лавры между Ближними и Дальними пещерами. Ранее здесь была водокачка для нужд Лавры, позднее на этом месте выстроили церковь

Андрей
14 октября 2018 в 20:15

Храм Живоносного Джерела має багату історію, яка нараховує близько 350 років. Храм розташований на південно-західній околиці Києва - житловому масиві Південна Борщагівка.
Вперше церква в ім'я Пресвятої Богородиці Живоносного Джерела у Братській Борщагівці була зведена, очевидно у сер. 30 – сер. 50 рр. XVII ст. (між 1632 та 1657 рр.), щойно після заснування самого села, що виникло на землях наданих “у вотчину” Київському Братському Богоявленському монастиреві козацьким гетьманом Іваном Петражицьким-Кулагою. Про це свідчив дарчий напис на старому Євангелії, подарованому у 1657 році нашому храму. Хто був ктитором церкви, тобто чиїм коштом її було побудовано, достеменно невідомо. Оскільки з-поміж усіх Борщагівок власне Братську було засновано задля утримання Києво-Могилянського колегіуму, що виник на базі школи Братського монастиря, то ж і історія храму найтіснішим чином була пов'язана з ними. Внаслідок цього, в церковно-адміністративному відношенні тривалий час церква також входила до складу Києво-подільської протопопії Київської єпархії. Впродовж XVII – XIX ст. Територіально парафія Живоносного Джерела обіймала громади трьох Борщагівок – Софіївської, Микільської та Братської.
Спочатку храм розташовувався на місці сучасного колодязя. З 1679 р. Після того, як згідно з наказом гетьмана Івана Самойловича, з Борщагівок силоміць було виселено місцевих жителів, на деякий час церква занепала, оскільки їй бракувало парафіян. З часом, поволі, село таки відродилося, і вже наприкінці 30-х рр. XVIII ст. Постало питання побудови нової церкви, яка тоді, напевно, перебувала у занедбаному стані. Вдруге церкву Живоносного Джерела, зведено за одними свідченнями 1740, за іншими - 1747 року, за наказом митрополита Київського Рафаїла (Заборовського) “сумлінням та клопотом /ченців/ Києво-братського монастиря з добродіями”. Як і її попередниця, вона була дерев'яною й оточеною з усіх боків дерев'яним парканом.
Рішенням Митрополита Київського і Галицького Арсенія, після огляду церкви Живоносного Джерела, 17 серпня 1861 року було визнано за необхідне “побудувати на місці дерев’яної церкви нову кам’яну“. З цього приводу, 14 листопада 1862 року в Братській Борщагівці відбувся загальний "схід" сіл Софіївської, Микільської та Братської Борщагівок. Він ухвалив рішення Митрополита Арсенія і оголосив про збір пожертв на спорудження нової церкви. Після зібрання необхідних коштів, 1866 року почалося зведення нової споруди храму. Після геологічних пошуків на ділянці забудови, було виділене та визначене точне місце для майбутньої церкви, яке розташовувалося в центрі парафії і було найвищим місцем у селі. Спорудження церкви було закінчено щойно 1872 року.

Добавить отзыв