UAOTZYV.COM

Будинок-колодязь на Терещенківській

Адрес Київ, вулиця Терещенківська, 13
Метро Площа Українських Героїв 0.29км
Рубрики Жилое здание
Оценка 4.5 2 отзыва
Похожие компании в категории
Жилой комплекс Diamond Hill — вулиця Івана Мазепи 11б
LINDEN LUXURY RESIDENCES — ул. Лютеранская, вулиця Круглоуніверситетська, 14в, Лютеранська 14-В (вхід з
Французький квартал 2 — вулиця Предславинська, 40
ЖК Квартет Квартиры в новостройках бизнес-класса — вулиця Василя Липківського, 16а

Будинок-колодязь на Терещенківській отзывы

2
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Nathalie
23 марта 2019 в 9:38

Досить звичайний будинок для цього району. Вхід до нього через арку, яка закрита воротами. Попасти в двір можливо лише знаючи код до дверей або зачекавши, поки хтось з місцевих буде заходити чи виходити.

Михаил
05 февраля 2018 в 9:01

Нема інформації? Для якого це експерта нема інформації. Завжди є інформація, треба тільки читать.

Прибутковий будинок, побудований у 1913-1914 рр. В стилі неоклясицизму з елементами модерну. Архітектор, як не дивно, достовірно не відомий, або П. С. Андреєв, або р. -Ф. Мельцер. Спочатку тут було по 6 квартир на кожному поверсі і 9 у підвальному поверсі. В одній з квартир розміщувалася контора музею Ханенків.
З боку фасаду будинок восьмиповерховий з цокольним поверхом та підвалом, цегляний, мурований. В плані являє собою каре с двома симетричными Г-подібними крилами, які утворюють друге подвір'я. В центрі лицевого фасаду і в лівій частині тильного корпусу знаходяться аркові проїзди. Перекриття пласкі, дах багатоскатний. Оформлення фасадів - в стилі неокласицизму з елементами модерну. Лицевий фасад симетричний, на центральній осі його розташовується арковий проїзд висотою в 2 поверхи, обрамлений рустованим архівольтом з замковим каменем. Входи по обидві сторони від проїзду оформлені гранітними двоколонними доричними портиками. Є балкон з масивними балюстрадами, що спираються на кронштейни, прикрашені рельєфними пальметтами. Замкові камені вікон на рівні третього поверху оформлені чоловічими і жіночими маскаронами. Між вікнами шостого поверху розташовані скульптури оголених юнаків з гронами винограду і плодами - супутників Бахуса. На дворових фасадах є ризаліти, які виділяють сходові клітки; в простінках на рівні другого поверху по периметру двору встановлені рельєфні зображення античних ваз. Збереглися інтер'єри вестибюлів головного входу і тилового корпусу, шахти ліфта, міжповерхових сходових майданчиків, розетки плафонів в окремих кімнатах.

Добавить отзыв