UAOTZYV.COM

Маріямпільский Замок

Адрес Маріямпіль, вулиця Галицька, 3
Часы работы 00:00-24:00
Сайт ipress.ua/ljlive/mariyampil_18873.html
Рубрики Исторический памятник, Достопримечательность
Оценка 4.5 10 отзывов
Похожие компании в категории
Фонтан на Вічевому майдані — Івано-Франківськ, вулиця Незалежності
Памятник Русской Троице — Івано-Франківськ, вулиця Сотника Мартинця, 6
Капличка з джерелом — Івано-Франківськ, вулиця Гетьмана Мазепи, 144
Костел непорочного зачаття пречистої діви Марії — Городенка, вулиця Володимира Великого, 1

Маріямпільский Замок отзывы

10
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Олег
11 января 2022 в 17:37

Залишки споруд а занедбаному стані, частина парку охайна. А ось що вразило - це Біблійний сад в центрі. Повага і вдячні тим, хто це створив!

Макс
08 января 2022 в 21:42

Збереглася лише фасадна стіна з воротами. Поруч є оглядовий майданчик, а внизу Дністер тече. Також красивий парк поруч. Треба їхати влітку:)

Саша
24 ноября 2021 в 2:13

Біблійний сад поблизу замку дуже гарний. Були на початку жовтня, то ще відчувався аромат лаванди. Думаю, що влітку, коли все цвіте, краса неперевершена)

Евгения
01 октября 2021 в 4:38

Парк закладений з 1690 року на території Маріямпільського замку. Парк вважається найстарішим в Івано-Франківській області.
Замок споруджений польським коронним гетьманом Станіславом Яблоновським у 1691р на Замковій горі біля підніжжя Дністра.
Особливим природоохоронним об’єктом був 600літній дуб, під яким відпочивав С. Петлюра, тому його і назвали Дубом Симона Петлюри.
На жаль, напередодні відвідування дуб розколовся, розлетівся і місце у аварійному стані

Todor
01 сентября 2021 в 1:59

Замок взагалі нe вражає, бо дивитись там вжe нeмає на що. Єдинe, що щe залишилось, то цe арка вхідних воріт і дeндропарк в запущeному стані. Відзначив би “Біблійний сад”, який тeматично гарно оформлeний і має гарний eстeтичний вигляд. Нeпоганий вид на Дністeр з оглядового майданчика, алe до “цілющого джeрeла” я нe ризикнув сходити, бо то було нeбeзпeчно. Трьохсотрічний дуб також також в аврійному стані. Якби громада сeла доклала трохи зусиль до цих об*єктів, так як зробили “Біблійний сад”, то варто було б туди іздити туристам. До рeчі, поісти там також нeмає дe.

Yuliia
14 августа 2021 в 4:21

Залишки замкових мурів у селі Маріямпіль, як і саме село варто відвідати. Природа тут неймовірно гарна. Село розташоване на річці Дністер. Види на річку з пагорбів просто захоплюють дух. Атмосферне і тихе місце.

Станом на 2021 рік у травні велися ремонтні роботи таблички «Я ️ Маріямпіль», бруківки, територію доглядають. Мури - поки нереставровані. Дорога до села не є нова, але без ям.

Алекс
09 июля 2021 в 0:36

​​Цього разу зібрали п'ять цікавих фактів про Маріямпільський замок, збудований польським коронним гетьманом Станіславом Яном Яблоновським.

1. Біля підніжжя замку знаходиться джерело, відоме своїми цілющими властивостями.

2. На відміну від інших замків Західної України, замок у Маріямполі не дуже відомий. Можливо, причина у вкрай поганій дорозі до села.

3. Через те, що замок розташовується на великій висоті, його вцілілі фрагменти добре видно на більшій частині Дністровської долини.

4. Колись на місці замку в 12–15 століттях розташовувалося давньоруське поселення Чортопіль.

5. На території замкового подвір'я зберігся старий дуб, який є ровесником замку. Кажуть, що в липні 1920 року під ним відпочивав Симон Петлюра, війська якого вели бої в цьому регіоні.

Антон
30 июня 2021 в 2:44

Гарні краєвиди, однак замка як такого немає. Шкода, що так занедбується така велика історія України. Замість того, щоб відновлювати історію, на території побудували за купу грошей санепідем станцію, чи екологічну інспекцію. Сором тим, хто не цінує свою історію. Величезний потенціал є у цьому мальовничому місці

Олег
27 мая 2021 в 21:05

Краса неймовірна, на фону руїн замку відкривається чудесна панорама заплави Дністра, а особливо в захід сонця!

Юля
01 ноября 2018 в 8:11

Місце, де пахне історією кожна стіна замку. Гарні краєвиди, свіже повітря. На вихідних рекомендую відвідати, можлива екскурсія

Добавить отзыв