UAOTZYV.COM

Чернелицький замок

Адрес Чернелиця, Незалежності
Часы работы 00:00-24:00
Рубрики Замок, Историческое место, Достопримечательность
Оценка 4.4 9 отзывов
Похожие компании в категории
Пнівський замок — Надвірна, Pnivsʹkyy Zamok
Замок Потоцких / Палац Потоцьких — Івано-Франківськ, вулиця Шпитальна, 3
Раковецкий замок — Раковець

Чернелицький замок отзывы

9
Сортировать: по дате положительные отрицательные по полезности
Evginia
23 августа 2021 в 7:06

Колишній замок. Залишилася, практично, тільки брама. Але і вона вражає. Старовинні склепіння, герб. На неї варто глянути.

Todor
09 августа 2021 в 21:47

Вражає тe, що в таких навіть на сьогодні важкодоступних сeлах за часів Польщі будувались такі шeдeври архітeктури, і тe що за часів Украіни спромоглися тільки табличку повісити. Можe в ОТГ колись дійдуть руки, щоб хоча б почисти від сміття цe місцe і збeрeгти його для нащадків

Олег
15 июля 2021 в 10:59

Це мабуть найкраще місце по маршруті на Джуринськоюий водоспад.
колиць Зірка фортеця, а тепер затишний садочок де місцеві випасають своїх кіз ‍️).
Взагалі місцеві жителі досить агресивні і дуже напрягаються коли бачать що їхню КОЗУ фотографують‍️.
- "А чого ви приїхали? Шо не маєте ві львові свого замку? Шо кози не бачив? Нашо козам мішаєш пастись? " ‍️‍️.

Взагалі то місцеві порозбирали стіни бастіону з білого каменю і поробили собі забори. І страх як бояться що прийде якась комісія по реконструкції з фінансуванням і будуть відновлювати пам'ятку - тому що історичні білі блоки підпирають їм сарай. Абсурд затурканих людей.

Свєта
19 июня 2021 в 3:39

Красиве місце, але, на жаль, розкрадене. Вражають ті споруди, що залишилися. І дорога страшнюща в ті Чернелинці.

Женя
12 июня 2021 в 1:07

Центральний вхід добре зберігся, є деталі, що можна роздивитися. Місцеві кажуть, що від замку до костелу є підземний хід, проте зараз все захаращено.
Біля руїн є невеликий сквер з лавками, проте навколо купа сміття.

Miss
14 октября 2019 в 5:45

Красивенное, завораживающее место, приходя туда чувствуешь присутствие той эпохи, начинаешь фантазировать, как и что тут делали. Но очень уже всё покинутое, не ухоженное. Люди перестали ценить то что они имеют)
С этого можно было бы сделать @хуетителтный парк

Влада
05 октября 2019 в 16:59

ЧЕРНЕЛИЦЬКИЙ ЗАМОК БУВ ЗБУДОВАНИЙ БРАЦЛАВСЬКИМ ВОЄВОДОЮ МИХАЙЛОМ-ЮРІЄМ ЧАРТОРИЙСЬКИМ У 1659 р. ДЕКІЛЬКА РАЗІВ ВІН ПІДДАВАВСЯ РУЙНАЦІЇ ПІД ЧАС ПОЛЬСЬКО-ТУРЕЦЬКОЇ ВІЙНИ 1672-1676рр. ТУТ НЕОДНОРАЗОВО ЗУПИНЯВСЯ ПОЛЬСЬКИЙ КОРОЛЬ ЯН ІІІ СОБЕСЬКИЙ, КОЛИ ВИСТУПАВ У ПОХОДИ.
У МАЄТКУ ЗМІНЮВАЛИСЬ ВЛАСНИКИ, ТОЖ І ПОТОЦЬКІ ЯКИЙСЬ ПЕРІОД ВОЛОДІЛИ ЦИМ ЗАМКОМ. ОСТАННІМ ВЛАСНИКОМ ЗАМКУ БУВ ПОЛЬСЬКИЙ ВОЄВОДА МАУРІЦІЙ ЦЕНСЬКИЙ, ПІСЛЯ ЙОГО СМЕРТІ СІМ'Я ПЕРЕЄХАЛА ДО с. ВІКНО ТА ЗАБРАЛА ІЗ СОБОЮ ВЕЛИКУ БІБЛІОТЕКУ, БАГАТО КАРТИН ТА ІНШИХ ЦІННИХ РЕЧЕЙ.
ЧЕРНЕЛИЦЬКИЙ ЗАМОК МАВ ЧОТИРИ ВИСТУПАЮЧІ КУТИ, ДВОХПОВЕРХОВУ ВЕЖУ НАД ВЇЗДНОЮ БРАМОЮ, СТІНИ ВИСОТОЮ 6м. ТА ШТРИНЛЮ 2,5м.
НА ДАНИЙ МОМЕНТ ВЦІЛІЛИ ТІЛЬКИ У КІЛЬКОХ МІСЦЯХ СТІНИ, ВЇЗДНА БРАМА ЧАСТКОВО ТА ГЕРБ НАД ВОРОТАМИ.

Саша
04 ноября 2018 в 8:37

Є що подивитися. Годнота. Середина 16 ст будови. Але як завжди все і всюди. Вмирає. Захаращений.

Влад
17 октября 2018 в 1:23

В XVII столітті Чернелиця перейшла в власність родини Чарторийських. Тоді ж, на початку XVII століття було закладено замок. В 1659 році Міхал Єжи Чарторийський (Michał Jerzy Czartoryski) (1621-1692 р. Р.), (брацлавський воєвода), відновив та добудував замок. Замок квадратний в плані, оточений мурами та займає територію більше двох гектарів. По кутах зведені чотири відкриті бастіони, мури куртин завтовшки у два метри, та піднімалися на висоту шести метрів. До західного муру прибудований одноповерховий палац. В’їзд в замок знаходиться також з західного боку через арочні, багато оздоблені ворота у двоповерховій квадратній вежі. Зовнішня стіна вежі багато декорована, над брамою знаходиться витесаний з білого каменю герб родини Чарторийських «Погоня» (Pogon Litewska), вікна прикрашені різьбленням по білому каменю, та декоративними вазами. Біля південно-західного рогу замку було ще одне житлове одноповерхове приміщення, яке не збереглося. Зараз на цьому місці височать пагорби. В замку, під час військових походів, не один раз зупинявся польський король Ян IIIСобєцький. Останній власник замку Мауріцій Ценський помер в 1817 році.

Добавить отзыв